Fiskalizacija - tehnička specifikacija za korisnike

Zakonom o fiskalizaciji određena su dva tipa poslovnih poruka koje su obveznici fiskalizacije dužni dostavljati Poreznoj upravi:

  • Račun/transakcija prodaje putem samoposlužnog uređaja
  • Prateći dokument

Dokumentom u prilogu ovog članka opisuje se način informatičkog povezivanja centralnog informacijskog sustava za Fiskalizaciju kod Porezne uprave i obveznika fiskalizacije. U njemu su opisane sve poruke koje sustavi razmjenjuju, procesi razmjene poruka, definiraju se podatkovni skupovi i pravila koja je nužno poštivati u komunikaciji. Razmjena podataka računa, prodaje putem samoposlužnih uređaja i pratećih dokumenata odvija se putem Web servisa korištenjem XML poruka.

Razmjena poruka između Luceed-a i Porezne uprave napravljena je prema ovoj specifikaciji, te se redovito ažurira sa novim promjenama. Iz tog razloga, važno je na vrijeme ažurirati verzije Luceed-a.

U poglavlju 2.1.1.1. ovog dokumenta može se naći podatkovni skup koji se šalje u Poreznu upravu prilikom fiskalizacije računa, a u 2.1.1.2. podatkovni skup za popratne dokumente.

Dokument je preuzet sa stranica Porezne uprave, https://www.porezna-uprava.hr/HR_Fiskalizacija/Stranice/Tehni%C4%8Dke-specifikacije.aspx

Prilozi (1)
Povezani članci RSS Feed
Ne postoje povezani čolanci za ovaj članak.