Neuspjele transakcije u slučaju kada više računala (kasa) zajednički koristi jedan EFT POS

Ovaj članak obrađuje specifičan problem s naplatom karticom koji se javlja kod korisnika koji koriste EFT POS uređaje integrirane s Luceedom u modulima Maloprodaja i Veleprodaja. Konkretno, fokusiramo se na situacije u kojima je više računala (kasa) povezano na isti EFT POS uređaj, a istovremeno se s više računala pokreće naplata karticom.

 

U slučaju kada je više računala (kasa) povezano na jedan EFT POS uređaj, mogu se pojaviti problemi prilikom naplate karticom ako se istovremeno s više računala pokrene naplata.

 

Jedan od razloga za to je činjenica da jedan EFT POS uređaj ne može procesirati više transakcija istovremeno. Stoga će pokušaj istovremene naplate rezultirati neuspjelom transakcijom, što je frustrirajuće za kupce i prodavače, a može stvoriti i dodatne probleme sa samim kreiranjem računa.

 

Rješenje za ovaj problem je vrlo jednostavno - svako računalo (kasa) trebalo bi imati vlastiti EFT POS uređaj.

 

Na taj način osigurava se neovisnost i odvojenost transakcija između različitih računala (kasa), čime se smanjuje mogućnost neuspjeha transakcija i povezanih problema.

 

Uvođenje vlastitog EFT POS uređaja za svako računalo u prodavaonici predstavlja vrijedno ulaganje. Evo nekoliko razloga zašto je to korisno:

 

  1. Poboljšana učinkovitost: S vlastitim EFT POS uređajem na svakom računalu, prodavači mogu brže i učinkovitije izvršavati transakcije. Nema više čekanja i sukobljavanja za pristup zajedničkom uređaju.

  2. Smanjenje tehničkih problema: Zasebni EFT POS uređaji smanjuju mogućnost tehničkih problema koji nastaju uslijed sukobljavanja zahtjeva. To pruža stabilnije okruženje za obavljanje transakcija.

  3. Poboljšano korisničko iskustvo: Kupci će biti zadovoljniji brzim i glatkim procesom naplate, bez ikakvih zastoja ili odbijanja transakcija.

 

Ukoliko trenutno koristite jedan EFT POS uređaj povezan na više računala (kasa), savjetujemo vam da nabavite dodatne EFT POS uređaje za svako računalo. Kontaktirajte svog dobavljača EFT POS uređaja ili pružatelja usluge plaćanja kako biste se informirali o opcijama i troškovima.

Prilozi
Ne postoje privici uz ovaj članak.