Kako u 2023. godini u Luceed učitati prvi izvod po računu, koji sadrži samo stavke konverzije stanja računa?

Pitanje


Kako u 2023. godini u Luceed učitati prvi izvod po računu, koji sadrži samo stavke konverzije stanja računa?

 

Odgovor


Neke poslovne banke (u ovom trenutku potvrđeno za Zagrebačku banku d.d. i Podravska banka d.d.) u prvom izvodu prometa po računu u 2023. godini dostavljaju stavke koje se odnose isključivo na provedbu konverzije stanja računa iz kune u euro. Takav izvod NE MOŽE biti zaveden u glavnu knjigu jer će se konverzija stanja računa na odgovarajućem kontu glavne knjige provesti prijenosom početnog stanja (završno stanje u 2022. godini je u kuni, a početno stanje u 2023. je u euru).

Stoga se takav izvod NE UČITAVA / NE UNOSI u Luceed.

Ukoliko Vam Luceed pri pokušaju učitavanja izvoda br. 1 javi poruku "Na temeljnici [naziv temeljnice] br. 1 postoje stavke sa datumom 1.1.2023.", radi se o spomenutom izvodu za konverziju stanja. Da bi potvrdili ovo, pogledajte fizički izvadak (PDF ili neki drugi format koji imate na raspolaganju) i potvrdite da li se radi isključivo i samo o stavkama konverzije. Ukoliko je tako, takav izvod se NE UČITAVA / NE UNOSI.

Kako Vas tijekom cijele tekuće godine prilikom učitavanja izvoda Luceed ne bi upozoravao da nije učitan izvod broj 1, u nekoj od novih verzija programa ćemo ukloniti provjeru za izvod br. 1.

Prilozi
Ne postoje privici uz ovaj članak.